0 Varer
0,00 ,-

Følg vores råd for at opnå en bedre forbrænding


Generelt ved opvarmning med brænde, bør der tages hensyn til måden der fyres i brænde ovnen.


Det er altid en god ide at tage brændet ind omkring et par døgn før end det skal bruges, da træet altid  vil optage noget fugt fra luften i løbet af efteråret/vinteren. 
Vandet kan så nå at fordampe fra brændet inden du putter træet i ovnen, og herved vil du sikre den bedst mulige varmeafgivelse. Dette skyldes at afbrændingen ellers vil starte med at bruge energi  på at fordampe vandet fra træet.Gode råd til at sikre og opnå en bedre forbrænding:

  • Luft ud i huset morgen og aften i ca. 5 minutter, dette sikre at du ikke har for højt luftfugtighed i huset og høj luftfugtighed kræver et højere energi forbrug at varme op.  
  • Brug tørt brænde, hvis det føles fugtigt så tag det gerne ind i god tid, så noget af fugten i træet kan nå at fordampe.  
  • Fyr lidt af gangen, men ofte. Sørg for at der er åbnet for godt for spjældet/ luften efter påfyldning og dæmp luften, når ilden dæmper sig igen.  
  • Luk aldrig fuldstændig for spjældet/ luften.  
  • Hyppig rengøring af ovn og rør forbedrer varmeafgivelsen. Snak evt. med din skorstensfejer om vedligeholdelse af ovn og rør. Sørg altid for at din ovn er sikkerhedsmæssig forsvarlig stand inden brug. Husk at der kom et nyt brændeovnsdirektiv den 1. juni 2008, dette kan du ser på www.retsinfo.dk  
  • Det er en misforståelse, at ovnen skal fyldes op med brænde, hvis der skal fyres natten over. Put hellere noget brænde i, lidt i god tid inden natten, og dæmp derefter luften når ilden igen dæmper sig.  
  • Det kan være en god ide at fyre med forskellige brændetyper. Nogle træsorter er gode til optænding og hurtig varme mens andre er velegnede til længere tids fyring, derudover kan en kombination sikre en bedre forbrænding.
Indkøbskurv
Der er ingen varer i kurven...
Kurven er tom